Производња корнишона у темнићком крају, одржано предавање за пољопривреднике

У недељу у ресторану Спортског центра “Темнић” одржано је предавање за произвођаче корнишона које су организовали компанија “Флораком” ДОО из Коњуха и фирма “Агро продукт” из Госпођинаца. Откупљивач ове повртарске културе за Варварин и околину Немања Чолић истиче да је у односу на прошлу годину број пољопривредника који производе корнишоне ове године у порасту.

“Већ четири године за редом организујемо откуп корнишона на територији општине Варварин, прошле године смо достигли бројку од 200 произвођача, а да је сарадња била добра доказује и чињеница да ове године имамо још више коопераната. То је показатељ да радимо добро и да се држимо као једна велика породица и то нама даје за обавезу да радимо још боље и одговорније”, наглашава Чолић.

У оквиру предавања, одржана је и прослава у организацији фирме “Флораком” којој је присуствовало преко 200 пољопривредних произвођача, док је том приликом било организовано и потписивање уговора за ову годину и презентација о производњи и заштити краставца корнишона које је одржао заштитар Тихомир Саламун.

“Позивам све произвођаче који желе да направе једну добру, поштену, а пре свега успешну сарадњу са нама да нам се јаве. Такође, пожелео бих свим произвођачима успешну, добру и берићетну годину”, поручује Чолић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x