Прва изложба женског предузетништва у Трстенику

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику, у присуству већег броја излагача, као и представника јавног и политичког живота, одржана је прва изложба женског предузетништва. Организатори су били Регионална привредна комора Крушевац и Удружење предузетника.

“Било је ово лепо дружење, мини изложба радова и услуга које предузетнице раде. Уприличен је и културно уметнички програм, као и представљање књиге Душке Вељковић, предузетнице и књижевнице, чија је непресушна инспирација била њена мајка уметница о којој је написала књигу”, рекла је укратко Марија Весковић из Привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе Крушевац.

“Позивам све предузетнике да се у већем броју прикључе предузетништву, јер се само на тај начин може доћи до већих резултата. Ја сам то доказала својим радом да може, а резоновањем и домаћинским пословањем гарантоваће сигуран успех”, казала је Анђелка Атанасковић и честитала свим женама 8. март.

Изложба је окупила предузетнике из Трстеника и околних места. Своје слатке производе, неколико врста колача, изложила је Зорица Микић из посластичарнице “Галерија”, док је у музичком делу програма наступио Алекса Ђонић, ученик музичке школе “Корнелије Станковић”. У делу изложбеног програма промовисана је и књига “Са обе стране позорнице” предузетнице и књижевнице Душке Вељковић из Крушевца.

“Мајка ми је дошла у сан и рекла да напишем књигу о њој, она је била позоришна глумица, тако да сам је послушала и написала књигу о њој. На овај начин се надам да сам њено дело и лик вратила у живот” рекла је Душка Вељковић.

Чланице Удружења “Јефимијин вез” су представиле њихово стандардно вежење, плетење, хеклање, оцртавање на стаклу, као и трикотажу. На крају изложбе подељени су поклони поводом 8. марта, Међународног дана жена, које је обезбедило предузеће “Гроф оф Милутовац”, док су се излагачи побринули за послужење традиционалних српских јела и разних врста колача.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x