Традиционална изложба КЛИС-а у Трстенику

Већ 9 година за редом поводом Међународног празника 8. марта, Дана жена, у организацији Народног универзитета и Клуба ликовних стваралаца (КЛИС) у Трстенику чланице овог Удружења приредиле су ликовну изложбу под називом “Жене своме граду”.

Изложбу је отворила народна посланица Милена Турк и честитала празник женама ликовним уметницама које су окупљене у овом Удружењу. Председница КЛИС-а Надица Лекић казала је тим поводом да је ово једна од најрадоснијих изложби.

Надица Лекић, председница КЛИКС-а у Трстенику

Прва изложба приређена је захваљујући иницијативи групе жена и покојне Љубице Живковић пре 9 година, а на овој изложби своје радове представило је 12 ликовних уметница. У КЛИС-у, напомиње Надица Лекић, има 18 жена од 17 до 65 година старости и то је право место где оне могу да се друже и сликају.

Изложбу је до сада посетио велики број љубитеља уметности, а за њих је организована и лутрија са одговарајућим поклонима. У програму су учествовале чланице Књижевног клуба “Моравски токови”, дечији хор “Цветићи” из вртића “Бисери” и ученици Музичке школе “Корнелије Станковић” из Трстеника.

Изложба је отворена до 15. марта ове године у ликовном салону Дома културе у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x