Радом и упорношћу до Октобарске награде

Млади Стефан Ј. Унић, студент производног машинства у Високој техничкој машинској школи струковних студија у Трстенику, представио се ових дана јавности гостовањем у медијима широм Србије. Овај момак иноватор недавно је у Крушевцу на Регионалном такмичењу ученика и студената у предузетништву и иновативности, у финалном делу међу 15 такмичара, представио своју бизнис идеју “Персонализовани оргонит”, еколошки производ, који штити од негативног зрачења и освојио друго место.

Ову добру и практичну Стефанову идеју прва је препознала Љиљана Пецић, професор струковних студија организације пословања у овој трстеничкој високошколској установи.

“Предузетништво је будућност, а овакве идеје омогућавају да се покрене предузетнички посао. Као што је познато, од наредне године биће уведена 5Г технологија, наука се све више развија у свету, а на нама је да паралелно са развојем индустрије радимо и на заштити својих живота и животне средине. Стефан је одличан студент и ја не само њему него и свим младим људима желим помоћи да реализију своје идеје на најбољи начин”, истиче проф. Љиљана Пецић, која је Стефану била ментор.

Први оргонит Стефан је направио у кућним условима јер је био уверен у позитивна енергетска својства, мешавине метала, кристала и смоле.

“Радом и упорношћу и уз помоћ проф. Љиљане Пецић стигао сам до циља, трудим се да пратим научна истраживања и разне Сајмове широм света не би ли тако дошао у прилику да представим свој рад. Снага оргонита зависи од његове величине, а његова ефикасност од места где се постави. Ако га поставимо тамо где нема извора зрачења, он ће бити само декоративан и неће имати своју улогу”, објашњава Стефан Ј. Унић и додаје да то значи да га треба поставити код телевизора, код рутера, код мобилног телефона, односно код уређаја који производе зрачење.

“Најбоља заштита је када се оргонит постави 50 до 150 цм од земље и онда најбоље делује. Ову своју идеју представио сам гостујући на више медија у Србији, којима се захваљујем на позиву и учешћу у емисијама. Хвала исто тако проф. Љиљани Пецић на свој помоћи око реализације моје идеје. Желим да се захвалим и Општини Трстеник која ми је, на основу предлога, доделила Октобарску награду на дан Општине и трудићу се и даље да оправдам новим идејама очекивања и награде које сам заслужено добио”, каже Стефан Ј. Унић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x