Радови на реконструкцији ОШ “Свети Сава” приводе се крају, санирање просторија оштећених у пожару

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и председник Скупштине општине Војкан Павић са сарадницима обишли су просторије ОШ “Свети Сава” у Бачини где их је директорка ове образовне установе Светлана Пејић упознала са досадашњим током радова, као и са ситуацијом на санирању просторија где је пре 4 месеца дошло до подметања пожара.

Радови на реконструкцији и адаптацији школског простора површине 3.000 квадрата су у завршној фази, а председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче посебно задовољство квалитетом радова и новим изгледом школске зграде која је саграђена пре тачно пола века.

“Школа је добила потпуно нови изглед, а с обзиром да је школска зграда саграђена 1970. године и да се годинама није улагало, може се видети каква је сада, а каква је била пре ових радова. Радови су финансирани средствима владине Канцеларије за управљање јавним улагањима од које смо дибили средства у износу од 114 милиона динара, одрађена је нова фасада, хидроизолација, замењена је столарија, реконструисана су купатила, дограђена је и санирана и просторија за предшколце, реконструисана је у потпуности и фискултурна сала тако да имамо школу сасвим новог изгледа”, наводи председница др Виолета Лутовац Ђурђевић и додаје да, с обзиром на то да ову школу похађа 190 ђака, види се и сама вредност ове инвестиције.

Током радова је у потпуности саниран и адаптиран и подрум, који је био у катастрофалном стању, а где је уређен простор за нове кабинете за наставу, а замењен је и систем за грејање и постављен је нови котао.

“Школа се сада греје на пелет, а раније је грејање било на чврсто гориво, што ће свакако допринети и уштеди средстава која ће бити опредељена за грејање ове школе, тако да ће се, у односу на квадратуру која ће се грејати, показати као велика уштеда у буџету, што је веома позитивно и са те стране”, оцењује председница општине.

Она најављује да ће се у наредном периоду радити и на набавци и замени школског инвентара, ђачких клупа и столица, новим што је приликом обиласка примећено као један од недостака у овој школи.

Јуна месеца је ову образовну установу задесио и немили догађај у виду подметања пожара, када је изгорела цела школска библиотека и више од 4.000 књига, као и још две просторије, процена је да је нанета штета у износу од 4 милиона динара, тако да је у току и отклањање последица насталих подметнутим пожаром.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x