Радионица и акција Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Трстеник у Дечијој недељи

У оквиру Дечије недеље Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Трстеник одржао је радионицу са ученицима трећег и четвртог разреда ОШ “Живадин Апостоловић” у Трстенику на тему “Будимо равноправни – победимо предрасуде”. Уједно је, у оквиру кампање “Чепом до осмеха”, одржана и активност “Убаци чеп”.

“Ученици су вредно скупљали чепове и овом приликом су их уз игру убацивали у кутије, што је веома интересантно за најмлађе. Акција “Чепом до осмеха” је увек актуелна и сакупљањем чепова, то јест захваљујући вредности сакупљених чепова, обезбеђује се помагало за особе са инвалидитетом. Осим што на тај начин чувамо околину, чинимо и добро дело, а децу од малена учимо прихватању различитости”, нагласила је том приликом Анђелина Трифић, председница Центра за самостални живот особа са инвалидитетом у Трстенику.

Директорка ОШ “Живадин Апостоловић” Љиљана Ђонић истакла је да је ово једна у низу активности за Дечију недељу.

“Ми већ дуже време подржавамо ову акцију и наши ученици су до сада скупили велику количину чепова, развили смо свест код деце и они су изузетно добро схватили циљ саме акције”, каже директорка Љиљана Ђонић.

Грађани, организације, институције и удружења могу се укључити у акцију “Чеп за хендикеп” или “Чепом до осмеха” и на тај начин дају свој допринос друштву и лепшем погледу на човека и свет.

(извор насловне фотографије: архива ЦСЖОИ)

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x