Расписан Јавни конкурс за избор пројеката удружења грађана за 2022. годину

Општина Варварин расписала је Јавни конкурс за доделу средстава удружењима у 2022. години. Предмет овог конкурса је додела средстава удружењима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма које реализују удружења, а који су од јавног интереса.

Пргрми који се финансирају кроз овај Јавни конкурс односе се на области: социјалне заштите; борачко инвалидске заштите; заштите лица са инвалидитетом; друштвене бриге о деци; заштите интерно расељених и избеглица; подстицање наталитета; помоћи старима; здравствене заштите; заштите и промовисања људских и мањинских права; образовања; науке; културе; заштите животне средине; одрживог развоја; заштите животиња; заштите потрошача; борбе против корупције, као и хуманитарни програми и други програми у којима удружење искључиво и непосредно следи јавне потребе

Једно удружење може поднети пријаву само из једне области, а право учешћа на конкурсу имају удружења која испуњавају следеће услове: да удружење има статус правног лица; да удружење има седиште на територији општине Варварин, а чије су активности од значаја за локалну заједницу и промоцију општине Варварин; да је удружење основано у складу са прописима којим је уређено оснивање удружења и да је уписано у прописани регистар; да се, према статутарним одредбама, циљеви удружења остварују у области у којој се програм реализује.

Општина неће финансирати или суфинансирати програме за подносиоце који су већ финансирани или суфинансирани из буџета општине Варварин за годину у којој је расписан конкурс за доделу средстава (манифестације за које су средства одобрена од индиректних корисника а која се исплаћују из буџета општине).

Конкурсну документацију удружења могу преузети на званичној интернет страници општине Варварин www.varvarin.ls.gov.rs. Конкурс је отворен 15 (петнаест) дана од дана објављивања на сајту општине Варварин, односно од 10. до 25. марта 2022. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x