Конкурс за доделу подстицајних средстава за пољопривреднике у току

Општинско веће општине Варварин расписало је конкурс за доделу подстицајних средстава за набавку нове специјализоване механизације и опреме и набавку квалитетног воћног садног материјала. Право на коришћење подстицајних средстава има физичко лице – носилац регистрованог пољопривредног газдинства у активном статусу у 2016. години са територије општине Варварин.

Подстицајна средства, која су наменска и бесповратна, додељују се за механизацију и опрему, у износу од 60% предметне инвестиције без ПДВ-а, а максимално до 55.000 динара по кориснику, док подстицајна средства за квалитетни воћни садни материјал, у износу од 80% предметне инвестиције без ПДВ-а, а максимално до 45.000 динара по кориснику за јабучасто, коштичаво и језграсто воће, а за јагодичасто воће до 85.000 динара.

Подстицајна средства се додељују на основу редоследа поднетих пријава, а до утрошка расположивих средстава. Конкурс је отворен до утрошка средстава, најкасније до 20. новембра 2016. године, а обрасци пријаве и изјаве се могу преузети у Услужном центру Општинске управе Варварин, Трг Мирка Томића бр.5, сваког радног дана од 7-15 часова. Електронска форма пријаве на конкурс може да се преузме са веб сајта општине Варварин www.varvarin.org.rs

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x