Редовна акција добровољног давања крви 15. марта у Варварину

Завод за трансфузију крви Ниш, у среду 15. марта, организује акцију добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста у Варварину. Акција ће се реализовати у периоду од 09 до 14 часова, обавештавају из варваринског Црвеног крста.

“Сви заинтересовани грађани могу дати свој допринос и даривати своју крв и тиме помоћи онима којима крв живот значи. У циљу повећања безбедности добровољног давања крви, Завод за тансфузију крви у Нишу је увео обавезну идентификацију свих давалаца крви увидом у личне исправе са сликом и уписом ЈМБГ у базу података Завода, па Вас зато молимо да понесете личну карту”, наглашавају из варваринског Црвеног крста.

Завод за трансфузију крви Ниш, у сарадњи са Црвеним крстом, мотивише младе људе на добровољно давање крви. Критеријуми за давање крви нису високи, потребно је да особа има од 18 до 65 година, да се добро осећа, да задовољава граничне вредности хемоглобина и има више од 50 килограма. Пре давања крви препоручује се лагани доручак.

Добровољно давање крви са циљем спашавања људских живота је хуман чин и заснива се на принципима добровољности, анонимности, неплаћености и солидарности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x