Министарка Дарија Кисић у посети породилишту: Расте број новорођене деце у Крушевцу

У сусрет 8. марту, Међународном празнику жена, Крушевац је посетила министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др  Дарија Кисић. Министарка се састала градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић и њеним сарадницима, а затим је обишла крушевачко породилиште где је разговарала са запосленима и породиљама.

Начелник Гинеколошко – акушерског одељења др Благоје Миловановић упознао је угледне госте да је у 2022. години забележен известан пораст броја новорођене деце у односу на 2021, а у прва два месеца ове године рођено је 16 беба више него у истом периоду прошле. Тренутно је у породилишту смештено 15 породиља (са 8 девојчица и 7 дечака), а у протекла 24 часа рођене су 3 девојчице.

“Овом сегменту здравства поклања се посебна пажња, јер се ту рађа живот. Задовољство нам је што је министарка Кисић одабрала да обиђе баш крушевачко породилиште које покрива цео Расински округ и у коме се обави око 1.500 порођаја годишње. Трудимо се да пружимо што боље услове за породиље и новорођенчад, као и сву могућу негу и посвећеност лекара и медицинских сестара”, изјавила је директорка Опште болнице Крушевац др Весна Стевић Гајић.

“Сарадња између Града и Министарства је одлична, потврђују бројни заједнички пројекти. Популациона политика свакако спада у најважније области рада локалне самоуправе и сваке године повећавамо број мера подршке, али и материјална средства која издвајамо у те сврхе и резултати не изостају”, казала је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

“Крушевац је пример одличне праксе што се тиче напретка у сегменту демографије. Посебно треба похвалити додатне мере којима као Град поспешује наталитет. Охрабрујући су подаци које смо чули од запослених и надамо се да ће се та слика ширити Србијом”, закључила је министарка проф. др Дарија Кисић.

У оквиру посете Крушевцу, министарка је обишла и изложбу цвећа ЈКП “Крушевац” у Крушевачом позоришту.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x