Редовна акција добровољног давања крви у Трстенику, хумани матуранти давали крв

Црвени крст Трстеник, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, организовао је и спровео још једну акцију добровољног давања крви у овој години. Овога пута, после одређеног времена и добро познате ситуације са пандемијом корона вируса, крв је дао 21 матурант Техничке школе и Гимназије “Вук Караџић” у Трстенику.

“Прошле године у школи нисмо имали акцију па смо одлучили да се организујемо. Задовољни смо одзивом ових младих хуманих људи, већи број њих је желео да учествује у акцији, али смо морали да ограничимо број давалаца. Као што је познато, одређени број ученика је на онлајн настави. Следећа акција за грађанство је 20. октобра и биће реализована поводом Дана општине Трстеник и надамо се да ће и та акција бити успешна као и све досадашње”, навео је Верољуб Миловановић, секретар трстеничког Црвеног крста.

Он је додао и да, поред трстеничана, традиционално тада учествују и добровољни даваоци крви са стране, односно друштва са којима трстеничка друштва дуже времена сарађују. Миловановић је подсетио и на чињеницу да је од почетка ове године до сада крв дало преко 700 хуманиста, захваливши се свима на учешћу.

Др Драган Виријевић из Завода за трансфузију крви Ниш истиче изузетну сарадњу са Црвеним крстом Трстеник, а похвалио је и помоћ младих волонтера приликом одржавања акција и напоменуо да је Трстеник међу најуспешнијим организаторима акција добровољног давања крви.

“Ми се трудимо да овде у школи спроведемо све неопходне прописане мере заштите од корона вируса. Потрудили смо се да у акцији буде ограничен број ученика, у овом случају је све протекло у најбољем реду и захваљујемо учесницима у акцији. Прикупљена крв, као и у досадашњим акцијама, искључиво ће бити намењена за лечење грађана трстеничке општине у Здравственим центрима Србије”, нагласио је др Драган Виријевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x