Светски дан прве помоћи: “Прва помоћ деци – прва помоћ за децу”

Црвени крст Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић” обележили су у ОШ “Јован Курсула” Светски дан прве помоћи, под слоганом “Прва помоћ деци – прва помоћ за децу” и уз помоћ волонтера Црвеног крста Варварин и Патронажне служба Дома здравља реализовали су предавање за ученике ове основне школе, као и едукацију из прве помоћи.

“Ове године у фокусу Светског дана прве помоћи су школска деца, а порука наше манифестације гласи “Прва помоћ деци – прва помоћ за децу”. Порука је сасвим јасна, јер управо повреде су најчешћи разлог угрожености здравља код деце и младих. Изразито је важно учити како учити децу од најранијег узраста да правилно реагују у случају незгоде и како да пруже прву помоћ. Једнако је битно да сви који раде са децом и бораве са њима (васпитачи, наставници, спортски тренери) знају које су најчешће повреде код деце и како да пруже прву помоћ”, наводи секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

Она је нагласила и да свако дете може бити у прилици да му је потребна прва помоћ, а у исто време свако од нас може да научи прву помоћ. “Нису потребни ни чаробни штапић, ни супермоћи да бисте постали дечији херој, потребни су само знање и одважност да га примените у тренутку када је потребно”, поручила је Ружица Живановић.

“Не заборавимо да пандемија Корона вируса није једини здравствени проблем нашег друштва. Потрудимо се заједно да особе са хитним стањима, без одлагања добију неопходну здравствену помоћ, а да мање повреде и стања која не захтевају медицинску помоћ збринемо сами. Будимо тим, будимо хероји”, поручено је приликом обележавања Светског дана прве помоћи.
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x