Реконструкцијом два вртића у Крушевцу до више места за децу

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је данас у Kрушевцу уговорe о реконструкцији два вртића у том граду – “Голуб мира” и “Лабуд”. Уговор су потписали и заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић и извођач радова.

Ружић је указао на то да потписивањем поменутог уговора још једном показујемо да мислимо на нашу будућност, на најмлађе, и поручио да је улагање у образовање кључ развоја нашег друштва.

“Ресорно министарство је зато, уз помоћ Светске банке, ушло у пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, истакао је он и додао да је укупан износ пројекта 47 милиона евра.

“Тим пројектом смо желели да у потпуности подигнемо квалитет целокупног предшколског система и посебно га учинимо још доступнијим и приступачнијим деци из свих друштвено осетљивих група”, објаснио је Ружић и прецизирао да ће за ова два вртића у Крушевцу бити издвојено више 58 милиона динара без ПДВ.

Према његовим речима, реконструкцијом објеката уједно ће се обезбедити и 160 нових места за малишане, по 80 у сваком вртићу.

У питању је доградња и реконструкција постојећих објеката, а завршетак радова је осам месеци од дана њиховог почетка, објаснио је први потпредседник Владе.

Министарство, како је навео, кроз овај пројекат настоји да повећа број места у предшколским установама и обухват деце, нарочито из осетљивих социјалних група, и то изградњом нових и адаптацијом постојећих објеката.

“Кроз овај пројекат обезбедићемо приближно 11.000 нових места у вртићима широм Србије. Уверен сам у то да синергијом напора можемо да дођемо до тога да нема више листи чекања за вртиће и да обезбедимо добре услове за рад и боравак у њима”, оценио је Ружић.

Јовановић је указао на то да је потписивање уговора веома важно за овај град и за боље услове боравка деце у вртићима.

Он је најавио да ће кроз пројекат поменута два вртића добити већи капацитет, али и нови намештај, дидактичка средства, играчке и све што је неопходно за боравак деце у овим установама.

Ружић је претходно у Крушевцу посетио и Медицинску школу, у којој је надограђен школски простор, а ресорно министарство је ове радове подржало са 450.000 евра.

За непуних месец дана, како је најавио, очекујемо и да стигне и намештај, чиме се потпуно комплетира реновирање и ученици ће од септембра ући у потпуно нове клупе и нов простор.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x