Комбинованим тестом завршава се полагање завршног испита

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да данас од 9 до 11 часова ученици полажу комбиновани тест, који се састоји од укупно 20 питања из пет предмета – биологије, историје, географије, физике и хемије.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је да су ученици у претходна два дана полагали тестове из српског, односно матерњег језика и математике и да је све протекло по плану.

“Данашњим тестом завршава се полагање завршног испита. Свим ученицима желим пуно успеха на данашњем тесту”, као и у наставку школовања, рекао је Ружић.

Он је указао на то да је дигитализација процеса завршног испита, која се односи на поступак припреме, прегледања и обраде тестова, унапредила транспарентност и брзину целог процеса.

Успех из основне школе носи 60 бодова, док на основу успеха на завршном испиту ученик може да освоји највише 40 бодова, односно највише по 13 бодова на тесту из српског/матерњег језика и математике и 14 бодова на комбинованом тесту.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x