Рекордан одзив хуманих људи акцији добровољног давања крви у Трстенику

У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, Црвени крст Трстеник успешно је реализовао до сада најуспешнију акцију добровољног давања крви у Ликовном салону Дома културе. Акцији се одазвао велики број хуманих људи и том приликом је прикупљено 200 јединица крви.

“Ово је трећа по реду овогодишња акција и рекордна је по броју учесника. До краја ове године имаћемо још осам акција и oчекујемо да и оне попут ове буду веома успешне. Захваљујем се свим добровољним даваоцима крви, нашим сарадницима из Завода за трансфузију крви Ниш, као и нашим волонтерима који су увек вољни да помогну када их позовемо, а нарочито на акцијама добровољног давања крви”, рекао нам је Верољуб Миловановић, секретар трстеничког Црвеног крста.

Др Милица Ранђеловић из нишког Завода за трансфузију крви похвалила је досадашњу сарадњу са Црвеним крстом и истакла да је ово још једна од веома успешних акција и да је Трстеник показао да је међу водећим градовима у Србији по броју добровољних давалаца крви.

“Наша сарадња ће се наставити и у наредном периоду. Данас је било и око 20 нових давалаца крви, било је нешто мање ученика, јер је недавно у Техничкој школи одржана акција где су ученици учествовали и ја се овом приликом захваљујем свима на учешћу у акцији јер крв живот значи и увек ће тако бити”, рекла је др Милица Ранђеловић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x