Међународни дан медицинских сестара обележен у Специјалној болници за интерне болести

Запослени у Специјалној болници за интерне болести у Врњачкој Бањи обележили су скромно православни празник Свети Василије Острошки, који је и Међународни дан медицинских сестара. У овој болници лече се пацијенти са подручја врњачке и трстеничке општине, редовно раде све Службе као и Одељење за хемодијализу.

На овом скупу било је 45 присутних којима се обратила Милена Сремчевић, заменица главне сестре Иване Ђуровић. Она је поздравила скуп, медицинским сестрама пожелела срећан празник и истакла да су се окупили да обележе њихов дан, али и да манифестују јединство колектива и заједништво.

Пожелела је свима у колективу успешан рад у наредном периоду, напоменувши да ова болница већ дуже времена негује традицију сестринства, дух тимског рада и посвећеност бројним пацијентима и подсетила да у њој ради око 50 медицинских сестара, а затим је позвала присутне на пригодно послужење.

“Користим прилику и ја да нашим и свим другим медицинским сестрама честитам њихов дан и пожелим пуно здравља и успеха у њиховом будућем раду са пацијентима који се овде лече. Имали смо до сада значајних активности, али и помоћи у донацијама. Недавно смо од Дечијег села добили 100 комада јастучница, од пријатеља наше установе Ранка Пандрца из Подунаваца добили смо лепо собно цвеће и зато њима и свима који су нам помагали и донирали захваљујем”, рекла нам је в.д. директорка Специјалне болнице за интерне болести у Врњачкој Бањи, прим. мр сци мед др Вања Балшић.

Она је додала и да је недавно у радни однос примљен један лекар интерниста, изразивши очекивање да ће ова болница у јуну месецу примити још једног лекара интернисту и два лекара опште праксе. Др Балшић наглашава да се, према потребама, планирају нови пријеми лекара, са циљем упошљавања квалитетног кадра и како би се радило без већег оптерећења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x