Сајам високих школа и факултета одржан у Крушевцу

У Хали спортова у Крушевцу је одржан Сајам високих школа и факултета. Будућим бруцошима представило се 13 факултета и 7 високих школа из 11 градова Србије. Матуранти средњих школа из Расинског округа су на Сајму могли да се информишу о будућем занимању и врсти и програму високих струковних школа и факултета.

“Сајам је важан јер је то најбитнији корак у одабиру факултета, али и будућег занимања. Бирајте пажљиво, оно за шта се школујете треба да волите, јер ћете се само тако у будућем занимању и усавршавати”, поручио је будућим бруцошима заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић и додао да је образовање најважније у животу и поручио да без обзира где се школују, врате у свој град и раде на његовом развоју.

“Надам се да ће будући високошколци пронаћи одговарајуће занимање”, изјавио је начелник Расинског управног округа Иван Анђелић.

Око 2.000 средњошколаца завршава ове године своје образовање у средњим школама Расинског округа, а претходне две године Сајам није одржан због пандемије коронавируса.

Представљено је 20 високих школа и факултета из 11 градова Србије, међу којима и академије струковних студија из Крушевца, Јужне Србије и Шумадије, Висока пословна школа “Проф. др Радомир Бојковић” из града под Багдалом и факултети универзитета у Нишу и Крагујевцу, као и приватне струковне школе и факултети из Београда и Новог Сада.

Атрактивне понуде будућим студентима дао је Факултет за машинство и грађевинарство из Краљева – три студијска програма и Студентски дом под врло повољним условима, као и иновиране наставне садржаје, модерне кабинете, Студентску радионицу, сарадњу са привредом и брзо запошљавање (на берзама рада нема дипломираних инжењера са ФМГ), што је права реткост у земљи.

Факултет за спорт и физичко васпитање из Ниша је, према речима проф. др Звездана Савића, постао најбољи на просторима од Беча до Истанбула и то је врхунска референца за младе који желе да се баве спортом, физичким васпитањем и рекреацијом као животним позивом. На овом факултету је остварен јединствен спој лепог, забавног и корисног са практичним и едикативним, постоји велико интересовање младих, а шансе за запошљавање су велике у земљи и свету.

Факултети за пословне студије и право (ФПСП) и информационе технилогије и инжењерство (ФИТИ) из Београда истичу атрактивност својих студијских програма из менаџмента, безбедности и ИКТ, врхунске услове за студије и професионални развој будућих стручњака и могућност праћења наставе на даљину. Акредитовали су високошколску јединицу у Трстенику и у другим градовима у Србији и кажу да су спремни да изађу у сусрет бројним захтевима студената у свим сегментима логистичке подршке.

Забележили смо и атрактиван потез Предрага Дашића, професора Одсека у Трстенику Академије струковних студија “Шумадија” из Крагујевца, који је будућим академцима започео причу о заљубљивању, љубави и браку, а затим велемајсторски прешао на програмаске садржаје своје образовне установе и доживео аплаузе за свој промотивни наступ.

Сајам високих струковних школа и факултета је организовала Школска управа за Расински округ у сарадњи са Градском управом Крушевца и Спортским центром Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x