Служба кућног лечења у оквиру Дома здравља “Др Сава Станојевић” успешно функционише

Поред других Служби у оквиру Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику, успешно већ 25 година функционише и пружа неопходну медицинску помоћ Служба кућног лечења, којом руководи и обавља прегледе у Служби и на терену др Лидија Ћурчић.

“Ми смо бројчано најмања Служба у Дому здравља, организовани смо и делујемо у граду и по насељеним местима где имамо пацијената, то су посете и прегледи по позивима и то је посебна група пацијената у којој су непокретна лица која не могу долазити на прегледе или у лабораторије да им се пружи адекватна медицинска помоћ. У Служби имамо једног лекара и пет медицинских сестара, а кућно лечење је, да тако кажем, комбинација Опште праксе и Службе хитне помоћи”, објашњава др Лидија Ћурчић, начелник ове Службе која ради сваког дана.

“Ми смо овде исто тако и нека врста изабраног лекара, са преко 300 здравствених картона пацијената који овде добијају све врсте услуга као у Служби хитне помоћи или у Служби опште праксе. По позивима одлазимо на терен, прегледамо пацијента и дајемо одређену терапију”, истиче др Лидија Ћурчић.

Радно време лекара је од 7 до 14 часова, од понедељка до петка, док медицинске сестре раде по сменама радним даном и викендом. На терену се ради у временском периоду од 9 до 12 часова, а у ординацији у времену од 7 до 9 и од 12 до 14 часова, додаје др Лидија Ћурчић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x