Одржана друга редовна акција добровољног давања крви, прикупљене 153 јединице крви

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику одржана је друга по реду акција добровољног давања крви. Као и све претходне акције и ова је била успешна, а прикупљено је 153 јединица крви. По први пут у акцији је учествовало 20 нових давалаца, међу којима су биле и припаднице лепшег пола.

Организатор је и овога пута био трстенички Црвени крст, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, а млади волонтери Црвеног крста су и овога пута били ту да помогну реализацију акције.

“Акција је била успешна и добро организована, радује и податак о присуству нових хуманиста, а надамо се да ће их бити и више у наредним акцијама. Крв је стално дефицитарна и потребна за лечење болесних пацијената и за вршење операција. Наравно да ова прикупљена крв искључиво, као и претходно прикупљене, служи за лечење грађана трстеничке општине у медицинским установама у Србији и зато позивамо и друге људе, грађане, омладину, да се укључе у акције и у спашавању људских живота”, рекла нам је др Мирјана Тодоровић Симовић из Завода за трансфузију крви Ниш.

Она је нагласила да је Трстеник и даље један од водећих градова у Србији по успеху акција добровољног давања крви, што је за сваку похвалу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x