СНС: Осуда блокаде улаза у РТС, зауставити обрачунавање са новинарима

На конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину, поред редовних активности које реализују варварински напредњаци, било је и речи осуде немилих догађаја који су се догађали протеклих дана, попут покушаја насилничког упада у Народну скупштину Републике Србије и блокаде улаза у Радио телевизију Србије од дела опозиције окупљене око Савеза за Србију (СзС).

Осврнувши се на ове немиле догађаје, чланица Савета за информисање ОО СНС у Варварину, Јелена Весић, осудила је вандалске чинове дела опозиције која “месецима уназад, уместо политичког програма, нуди насиље и обрачунавање са новинарима, али и свима који мисле другачије од њих”.

“За сваку осуду је прошлонедељни чин једног од лидера СзС Бошка Обрадовића који је заставом Србије покушавао да разбије стакло на улазним вратима Парламента, вероватно мислећи да ће на тај начин да уђе у Скупштину и да, без гласова народа, заузме позицију председника Скупштине”, поручено је са конференције за новинаре варваринских напредњака, а затим је и осуђена блокада РТС-а.

“Морамо да осудимо и блокаду улаза у зграду Радио телевизије Србије. Очигледно је да су за представнике опозиције независни и слободни само они медији који раде у њиховом интересу. У једној демократској земљи незамисливо је да неко тражи власт без подршке грађана на изборима, као што је и незамисливо да неко блокира медије или упада у њих јер сматра да има права да уређује јавни сервис по својој жељи”, нагласила је чланица Савета за информисање Јелена Весић.

Током редовне конференције варваринских напредњака, било је и речи о редовним активностима и акцијама спроведеним у протеклом периоду, попут радионице за израду новогодишње декорације за чланице Уније жена, али и наставка акције обиласка најстаријих суграђана.

“За чланице Уније жена СНС Варварин и све заинтересоване организована је радионица за израду новогодишње декорације, на којој су се училе разне варијације и технике прављења украсних предмета. Весна Марковић, која се дуги низ година бави израдом цветних аранжмана, декоративних предмета од декупажа и израдом украса, своје знање и вештину је пренела на полазнице обуке. Том приликом направљено је пуно лепих предмета са празничном тематиком који ће у наредном периоду бити поклоњени”, истакла је Јелена Весић.

Она је додала да су, у оквиру акције обиласка суграђана у месним заједницама, активисткиње ове странке посетиле Терзић Мирјану из Села Варварин, која је због болести теже покретљива. Поред дружења и разговора са баком Мирјаном, обављен је и превентивни преглед, мерење висине шећера у крви и крвног притиска, а као знак пажње, поред бриге о здравственом стању, уручен јој је и пригодан поклон пакет.

“Осмех и задовољство на лицу наших комшија које обилазимо подстрек су да наставимо и даље са оваквим активностима”, закључено је на конференцији за новинаре ОО СНС у Варварину.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x