Спортске стипендије за најмлађе крушевачке спортисте

Град Крушевац је и ове године определио средства за стипендирање најмлађих спортиста. У име града Крушевца, помоћник за спорт и омладину Предраг Миленковић поздравио је добитнике спортских стипендија и све присутне.

Комисија за доделу спортских стипендија Спортског савеза града Крушевца донела је одлуку о избору кандидата – стипендиста по јавном позиву који је расписао Спортски савез града Крушевца. У року је пристигло једанаест захтева кандидата, а након прегледане документације и на основу постигнутих спортских резултата, Комисија је донела једногласну одлуку и изабрала пет кандидата који ће примити спортску стипендију за 2017. годину. Висина стипендије од 40.000,00 динара исплаћиваће се у десет месечних рата почев од фебруарске, а закључно са новембарском 2017. године, док ће стипендије исплаћивати Спортски савез града Крушевца.

Помоћник градоначелника Предраг Миленковић је нагласио да Град Крушевац заједно са Спортским савезом, подржава младе спортисте, а они то враћају својим резултатима и представљају Крушевац на најбољи начин.

Пре потписивања уговора, присутнима се обратио и Бојан Обрадовић, председник Комисије за доделу спортских стипендија Спортског савеза града Крушевца и председник Спортског савеза града Kрушевца и подсетио да је ово друга година како се додељује стипендија успешним младим спортистима као стимуланс за успешно бављење спортом.

Обрадовић се захвалио граду Крушевцу на  помоћи и издвојеним средствима и рекао је да се нада да ће та средства бити већа у наредном периоду и да ћемо имати и више спортских стипендија.

Овом приликом су добитници спортских стипендија за 2017. годину, односно њихови родитељи, потписали уговор са Спортским савезом града Крушевца, а добитници спортских стипендија за 2017. годину су Марија Трескавица из Дечијег гимнастичког клуба “Напредак”, Марија Судимац, из Бадминтон клуб “Змајеви”, Ванић Лазар, члан Пливачког клуба “Напредак”, Невена Симић, члан Карате клуба “Крушевац” и Анђела Васић, из Градског женског  рукометног клуба.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x