Фонд за младе таленте у Трстенику расписао конкурс за стипендије

Управни одбор Фонда за младе таленте у Трстенику расписао је и овога пута конкурс за доделу ученичких и студентских стипендија, а према речима председника УО Фонда за младе таленте мр. Драгана Трифуновића комисија је на седници предложила да се правилник не мења, што је детаљно описано у објављеном конкурсу.

“Да подсетим, ученици генерације Основних и средњих школа аутоматски добијају награду, затим ученици средњих школа који су на Републичком такмичењу освајали прва три места, уз претходни услов одличан успех. Стипендије добијају и студенти са просечном оценом изнад 9, што важи и за мастер и докторске студије”, наглашава мр. Драган Трифуновић и додаје да је и ове године уведено ограничење да више од 5 студената не могу да буду у конкуренцији за доделу награде.

“Конкурс је отворен од 01.10 до 17.10 ове године, а после овог рока следи још једно отварање за допуну конкурса када материјали стигну, а ми се надамо да ћемо овај важан посао одрадити лепо и квалитетно. Досадашњи фонд из буџета је био 6 милиона динара, док ће по завршетку конкурса чланови УО за младе таленте разматрати пристигле пријаве и прогласити најбоље из 24, генерације стипендиста овог фонда”, истиче председник УО Фонда за младе таленте општине Трстеник мр. Драган Трифуновић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x