СПС на патриотском курсу, за стабилност и интензиван развој Србије

Вечерас је у Крушевцу одржан предизборни митинг Коалиције Социјалистичке партије Србије,
Јединствене Србије и Зелених Србије, којем су присуствовали лидери – Ивица Дачић, Драган Марковић Палма, затим Зоран Анђелковић Баки, вишегодишњи функционер СПС-а и Игор Брауновић, генерални директор ЈП “Србијашуме”.

Скуп је отворио Синиша Максимовић, в.д. председника Градског одбора СПС Крушевац, који је истакао велику активност странке на предизборним скуповима у месним заједницама и изразио подршку Александру Вучићу за председника Србије и Ивици Дачићу за премијера.

Зоран Баки Анђелковић говорио је о вишегодишњој борби српског народа за слободу и значајном месту Крушевца и Расинског округа у том циљу.

“Данас се против нас води специјални рат и сталне претње санкцијама, али СПС као државотворна странка се залаже за економски и културни развој и социјалну политику. Подржавамо предлог да председник Србије буде Александар Вучић, а премијер Ивица Дачић. СПС се залаже за стабилност и сигурност и доказано је патриотска снага, као што је и доминантна већина народа”, поручио је Анђелковић.

Игор Брауновић се заложио за капиталне пројекте у области заштите животне средине и за реализацију
комуналних и инфраструктурних пројеката у свим градовима и општинама Србије, а не само у највећим.

Драган Марковић Палма говорио је о стању у пољопривреди и селу и заложио се за смањење увоза пољопривредних производа и ниже цене енергената и вештачких ђубрива. По његовом мишљењу, Ивица Дачић треба да буде премијер Србије, јер се доказао као политичар, државник и дипломата и велики борац за српске националне и државне интересе.

У даљем излагању Палма је говорио о великим активностима локалне самоуправе у Јагодини и значајној подршци здравственим радницима, пољопривредницима, студентима и ђацима и другим ствараоцима.

Ивица Дачић је подсетио да је 17. марта 2004. на Косову и Метохији извршен један од бројних погрома Срба, да наша земља и даље треба да се бори за опстанак КиМ у састав Србије и за просперитетан развој Републике Српске.

“Прослава пет векова Косовске битке била је 1889. године у Крушевцу. Убеђен сам да ће обележавање седам векова бити на Газиместану у саставу Србије. Предлажем да 22. октобар буде државни празник у Србији, јер је тога дана 1912. године остварена велика победа у Кумановској бици и Косово и Метохија су враћени Србији”, подсетио је Дачић.

Ми треба да бринемо наше бриге, а не туђе, а са остварењима у претходном периоду имамо шансе за очување стабилности и даљи интензивни развој у сваком погледу. Мора се посветити пажња сваком појединцу и породици и вратити бесплатну просвету и здравство и створити исту шансу за сву децу. О пензионерима мора да се води озбиљна брига, а субвенцијама за пољопривреднике обезбедити њихов бољи статус”, нагласио је Дачић.

Он је додао и да сваке године треба подићи милион нових стабала дрвећа и реализовати највише светске стандарде у области екологије.

“СПС се залаже за поштено опорезивање и заштиту радника од послодаваца. СПС као изразито патриотска партија има историјски допринос за стварање Републике Српске и залаже се за даљи развој пријатељских односа са Русијом и Кином и наставак европског пута. Наша парола гласи: знамо, умемо и смемо, што смо доказали у претходних 30 година, а тако ћемо радити и убудуће”, поручио је Ивица Дачић са предизборног скупа у Крушевцу.

Ова коалиција има осам кандидата за народне посланике из Расинског округа, а варваринске социјалисте представља Братислав Ташић, дипломирани политиколог, који је на 61. позицији на изборној листи “Ивица Дачић – Премијер Србије”.

4.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x