СПС: Поносно баштинимо тековине борбе против нацизма и фашизма

Дан победе над фашизмом 9. мај, дан када је нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату, слави се од овог датума 1945. године када је совјетски маршал Жуков ратификовао испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, а који је дан раније у име Трећег рајха потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

Поводом обележавања овог празника огласио се саопштењем Општински одбор Социјалистичке партије Србије (СПС) у Варварину подсетивши да је Немачком капитулацијом побеђен нацизам који је оличење највећег зла које је човечанство задесило.

“Борбу против фашизма и нацизма српски народ повео је оног дана када је била нападнута његова слобода и држава. Ценећи слободу и мир изнад свега, српски народ је раме уз раме са својим савезницима дао велики допринос у борби да дан победе што пре сване”, подсећају варварински социјалисти.

“У славу и част победника и ослободиоца од окупатора, поносни што баштинимо тековине борбе против нацизма и фашизма, поклањамо се сенима наших предака које су своје животе уткали у част и слободу свог народа и државе. Наша дужност је да њихову жртву не заборавимо и да нове генерације подсећамо на величанствену победу коју су извојевали, а у чијим тековинама ми данас живимо у слободи”, закључује се у саопштењу Општинског одбора СПС Варварин.

Дан победе над фашизмом варварински социјалисти обележили су полагањем цвећа испред бисти у спомен парку у Варварину, на споменик испред фабрике 14. Октобар у Селу Варварин, на споменицима борцима и жртвама рата у центру Обрежа, у дворишту основне школе у Горњем Катуну и у Бачини, као и испред спомен плоче на Дому културе у Бошњану.

ФОТО:

Варварин
Село Варварин
Обреж
Горњи Катун
Доњи Катун
Бачина
Бошњане
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x