Средњовековна свадба и повратак витезова у Лазарев град

Туристичка организација Крушевца, под покровитељством града Крушевца и Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије, организује Средњовековни викенд у Лазаревом граду од 09. до 11. јуна 2017. године.

Према програму одржавања ове манифестације, за петак, 09. јун, заказан је “Витешки мегдан у Лазаревом граду”. Од 18 до 20 часова биће постављен средњовековни камп, свечано отварање манифестације “Витешки мегдан у Лазаревом граду”, концертом Етно групе “Лазарице”, заказано је за 20 часова, док ће у 20:30 Фолклорни ансамбл “Лазарица” извести Музичко сценски наступ “На крилима душе српске” и у 22 часа биће одржан “Витешки спектакл ватром”.

У суботу, 10. јуна, средњовековни камп ће бити отворен за посетиоце у 10 сати, а витешка такмичења, стреличарство, мачевање и витешки турнири биће одржани у периоду од 10 до 20 часова, после чега следи још један “Витешки спектакл ватром” (20:30), док је музичко сценски спектакл и наступ групе “Una saga Serbica”планиран за 21 час.

У недељу 11. јуна, са почетком од 15 часова, уз свечану свадбену средњовековну трпезу и музички програм, биће обављено Средњовековно венчање у цркви Лазарици, док је за 17:30 заказан је “Дечији карневал у Лазаревом граду” где ће се представити дечије карневалске групе.

Фото: Туристичка организација града Крушевца

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x