ШТА НАМ ТЕШКО?: “Сејачи среће” праве зелену оазу у Селу Варварин

У оквиру пројекта “Место добрих домаћина”, кроз програм “Шта нам тешко?” који спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Центром за грађанско деловање из Обреновца, “ТИМ 42” из Лесковца и ГМ “Оптимист” из Горњег Милановца, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, обезбеђено је више од 100 садница које су волонтери Удружења “Сејачи среће” посадили у дворишту Месне заједнице Село Варварин.

Петар Ивковић из Удружења “Сејачи среће” наглашава да се програм “Шта нам тешко?” реализује у оквиру програма Националног волонтирања младих “Млади су закон”, а са циљем улепшавања локалне заједнице и стварања пријатнијих услова и лепог окружења за саме мештане.

“Имамо 15 волонтера и преко 100 садница и циљ ове наше акције је да улепшамо општину и створимо простор у коме наши суграђани могу да уживају. Надамо се да ће становницима Села Варварин пријати нова промена у дворишту Месне заједнице, надамо се и да ће да поштују то што радимо, да ће приметити наш труд и рад и надамо се да ће саднице успети и улепшати околину”, рекао нам је Петар Ивковић.

Када су у питању саднице, ради се различитим врстама дрвећа, а засађени су платани, брезе, саднице липа чиме је двориште Месне заједнице обогаћено новим садницама и учињено још лепшим местом за одмор и рекреацију где се налазе и недавно постављено игралиште и теретана на отвореном.

4.4 5 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x