Станови за избегла и социјално угрожена лица у Врњачкој Бањи

Захваљујући потписаном уговору између општине Врњачка Бања и Банке за развој Савета Европе, 2014. године, после готово 30 година, у насељу Дубоки поток изграђене су три зграде, две са 6 и једна са 8 станова.

Две зграде су завршене, а трећа је у завршној фази, па ће тако почетком пролећа 20 породица које су изабране на конкурсу моћи да се уселе. Од укупно 20 станова, 12 је намењено за закуп и откуп расељеним лицима док је 8 предвиђено за решавање питања социјално угрожених лица која су на евиденцији Центра за социјални рад.

“Укупна вредност овог обимног пројекта од израде техничке документације и откупа земљишта до коначне изградње зграда износи 1,2 милиона евра. На овај начин биће збринута лица која су од 1991. до 1993. године избегла са простора бивше Југославије”, објашњава председник СО Врњачка Бања Иван Радовић који је уједно и члан Координационог тима за реализацију овог капиталног пројекта.

Радовић додаје да је до краја 2021. године у плану изградња још две зграде у којима ће станове добити социјално угрожена лица са подручја врњачке општине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x