Изградња седам станова за избегла лица у Варварину

Општина Варварин и Центар за социјални рад Варварин – Ћићевац закључили су уговор са Комесаријатом за избеглице и миграције и Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору Д.О.О. за пројектовање 7 стамбених јединица за избегла и расељена лица са подручја бивше Југославије, а у оквиру Потпројекта 7, Регионалног стамбеног програма, истиче председник општине Варварин Војкан Павић.

“Ми смо обезбедили локацију у Расаднику где ће бити саграђена зграда са седам стамбених јединица, пре недељу дана је потписан и Уговор у вези пројектне документације тако да ће тај пројекат одрадити Комесаријат, а ја сам формирао комисију која путем конкурса треба да изабере избегла лица која ће добити на коришћење тај стамбени простор”, објашњава председник Павић.

Према његовим речима, одмах по завршетку пројектовања и после обезбеђивања свих услова очекује се и расписивање јавне набавке за извођење радова, тако да се почетак радова на изградњи ових стамбених јединица очекује већ током ове године.

Станови за избегле и расељене породице из Босне и Херцеговине и Хрватске у оквиру Потпројекта 7, поред Варварина, градиће се и у још 9 градова и општина и то: 133 у Београду, 94 у Новом Саду, 36 у Панчеву, 20 у Смедереву, 15 у Пећинцима, 15 у Смедеревској Паланци, 14 у Врбасу, 10 у Краљеву и 6 у Кучеву.

Пројектовање наведених стамбених јединица предвиђено је у оквиру Потпројекта 7, док је њихова изградња предвиђена у оквиру Потпројекта 9, Регионалног стамбеног програма. Рок за изградњу је до краја 2020. године чиме ће се трајно збрнути још 350 угрожених избегличких породица.

 

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x