Стартовали “Сусрети села општине Варварин”, у суботу концерт у Варварину

Концертом КУД-ова “Вук Караџић” из Орашја, “Јован Курсула” из Села Варварин и “Бошко Југовић” из Бошњана, у Дому културе у Орашју прошле суботе свечано су отворени традиционални “Сусрети села општине Варварин”. У манифестацији изворног народног стваралаштва, у организацији Савета за културу општине Варварин и под покровитељством општине Варварин, учествује ове године 5 месних заједница.

Општина Варварин већ више од пет деценија организује”Сусрете села”, а Културно – уметничка друштва веома успешно чувају од заборава српски фолклор, песму, игру, народне обичаје и традицију темнићког краја. Месне заједнице се такмиче у области пољопривреде, културе, инфраструктуре, образовања и спорта, а свеукупни победник представља Варварин на Окружној смотри села.

“Сусрети села општине Варварин” су традиционална манифестација која се одржава више од пола века, а локална самоуправа ће и даље подржавати ту манифестацију, јер је то прилика за дружење и чување народног стваралаштва и традиције и културе темнићког краја, поручују из општинског Савета за културу.

На овогодишњим сусретима села учествује 5 месних заједница –  Село Варварин, Обреж, Бачина, Бошњане и Орашје, као и КУД-ови “Јован Курсула”, “Коло”, “Дејан Милетић”, “Бошко Југовић” и “Вук Караџић”. Већ наредног викенда, у суботу 2. марта, сусрети се настављају концертом у Варварину, где ће се своје фолклорно умеће у Великој сали Општинске библиотеке приказати КУД-ови “Јован Курсула”, “Дејан Милетић” и “Вук Караџић”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x