КЦК обележио 32 године успешног рада, у протеклој години реализован рекордан број програма

Културни центар Крушевац (КЦК) обележио је 32 године успешног рада пригодним програмом и солистичким концертом Иване Јордан. О раду градске установе у култури у прошлој години, када је реализовала 520 програма, што је рекорд у односу на претходни период, приказан је документарни филм.

Виолета Капларевић, директорка КЦК, нагласила је да култура треба да буде подједнако доступна свима и да надаље треба ширити и “живети културу”. Она је уручила Захвалницу оснивачу Граду Крушевцу на исказаном поверењу и пруженој подршци, коју је примио градоначелник Иван Манојловић.

“Култура није само посао, већ и живот, а ова установа је једна од најзаслужнијих за ширење културе и реализацију културних манифестација, Надам се да ће се наставити, али и унапредити добра сарадња између Града и установе и реализовати још већи број нових културних програма”, истакао је господин Манојловић.

Захвалнице су добиле и најзаслужније установе и организације за успешну сарадњу у претходној години: компанија “Кробмерг и Шуберт”, Клуб привредника, Дунав осигурање, ЈКП “Водовод Крушевац”, Дом ученика “Пане Ђукић Лимар”, ЈКП “Крушевац” и Јана Милановић.

Највећа награда “Слово љубве” уручена је Виолети Јовановски, диригенткињи Дечјег хора КЦК. Виолета је од 2017. године руководилац Дечјег хора КЦК, са којим је освајала многа признања на музичким такмичењима. Виолета Јовановски се захвалила КЦК и Граду Крушевцу на признању.

“У сваком моменту свог рада дала сам максимум себе, али ово није само моја награда, ово је награда свих вас који сте ми пружили шансу и помагали у мом раду. Захвална сам свима који су део ове приче”, рекла је добитница награде Виолета Јовановски.

Многобројна публика је, затим, уживала у солистичком концерту Иване Јордан, која се афирмисала као вокални солиста, композитор и текстописац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x