Свечано отворен регионални Иновативно – развојни центар у Врњачкој Бањи

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић свечано су отворили регионални Иновативно – развојни центар у Врњачкој Бањи код Аутобуске станице и тако је “краљица континенталног туризма” уписана на дигиталној мапи Републике Србије и Европе.

Пројекат, у вредности од 36 милиона динара, подржали су Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој и Влада Републике Србије.

“Овај Иновативно – развојни центар дошао је у Врњачку Бању у правом моменту, када се Врњачка Бања развија, као и због константних улагања и долазака инвеститора. Његов циљ је помоћ и подршка младим привредницима који започињу бизнис са технолошким иновацијама, а оно што ме посебно радује је велики број заинтересованих младих људи који су, како ми је речено, већ кренули са својим иновативним пројектима, жељни да остваре своје амбиције. Данас је Врњачка Бања постала место на иновационој дигиталној карти Србије и Европе, ово иде у прилог и туристима, нашим грађанима, а посебно иностраним туристима који ће приликом боравка у Бањи користити услуге овог Центра”, нагласио је министар др Ненад Поповић.

Као једно од три главна туристичка места са милион и 200 хиљада ноћења годишње заслужује да има за почетак овакав Иновативни центар. Врњачка Бања има још један потенцијал, а то је Факултет за хотелијерство и туризам у коме студира 1.000 студената и то је потенцијал за цео регион. Кадрови који заврше студије биће најбољи промотери туризма, а министар др Ненад Поповић је напоменуо да ће он, као председник Међународног комитета за сарадњу са Русијим, учинити све да што више промовише постојећи Факултет код руских студената да овде дођу и да уче.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић је рекао да без подршке председника Србије Александра Вучића, који се лично залаже за максималну изградњу инфраструктуре, са новим аутопутем који ће проћи кроз врњачку општину није било могуће отворити нове потенцијале и тако ће Врњачка Бања постати центар туризма целе Европе. Протеклих година је, у односу на период до 2012. године, у Бањи доста тога урађено, изграђено, уређено, грађани све виде, а постепено ће се решавати и други проблеми који стоје на путу развоја врњачке општине, нагласио је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x