Свечано отворени традиционални “Сусрети села Општине Варварин”

Пред препуном салом Дома културе у Обрежу у суботу су свечано отворени овогодишњи “Сусрети села Општине Варварин” наступом културно-уметничких друштава “Коло” из Обрежа и “Вук Караџић” из Орашја, док су се у недељу у Дому културе у Бошњану представили КУД-ови “Бошко Југовић” из Бошњана и “Јован Курсула” из Село Варварина.

Овогодишње “Сусрете села” отворио је председник општине Варварин Војкан Павић истакавши да ова манифестација промовише афирмисање аматерског културно – уметничког стваралаштва и друштвено – економског развоја села и нагласивши да негује изворност, обичаје и поетику краја.

“Као и претходних година, чланови културно-уметничких друштава потрудили су се да нам припреме квалитетан програм, прикажу пажљиво одабране игре које чувају од заборава, народно стваралаштво и покажу ношњу која нас подсећа на нашу прошлост”, рекао је председник Павић.

Ове године у манифестацији “Сусрети села” учешће су узели прошлогодишњи Окружни победник такмичења села Расинског округа Бошњане, Село Варварин, Орашје, као и Обреж после двогодишње паузе, а председник Павић изражава наду да ће се наредне године још месних заједница укључити у ову манифестацију како би показали своје умеће и промовисали своје средине и да у пролећним данима “Сусрети села” постану место окупљања људи, разлог за дружење, забаву и надметање у игри и песми.

“Нека се младост, таленат, етно мотиви и шароликост ношњи преплићу на различитим позорницама наше општине. У жељи да овогодишња манифестација “Сусрети села” протекне у такмичарском духу и лепом расположењу желим вам успешне наступе, а гледаоцима да уживају у програму”, поручио је председник Павић прогласивши овогодишње “Сусрете села” отвореним.

Свечаном отварању “Сусрета села Општине Варварин” присуствовали су и народна посланица др Виолета Лутовац Ђурђевић, заменица председника општине Виолета Чолаковић, председник Скупштине проф. Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине проф. Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћници председника општине Саша Срећковић, Оливер Бркић и Дејан Милановић, чланови Општинског већа, као и председници и представници Месних заједница Село Варварин, Орашје и Бошњане.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x