Бошњане и Село Варварин победници “Сусрета села општине Варварин”

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржано је ревијално вече “Сусрети села општине Варварин” у 2018. години. На овогодишњем такмичењу села у варваринској општини учествовало је четири Месних заједница које је жири оцењивао у областима пољопривреда, екологија, комунална инфраструктура, просвета и култура.

Ове године проглашена су два свеукупна победника, па ће тако Бошњане представљати општину Варварин на Окружном такмичењу села Расинског округа, док ће КУД “Јован Курсула” из Село Варварина 02. јуна бити представник општине Варварин на 14-ој по реду Међуокружној смотри фолклорних ансамбала Расинског, Рашког и Моравичког округа у Орашју.

Концерт је почео једним лепим народним колом које је извео познати фрулаш из Бошњана Милован Милошевић, а затим су се на позорници Општинске библиотеке Варварин представили сви овогодишњи учесници тако да је публика могла да чује и види песму и игру КУД “Вук Караџић” из Орашја, КУД “Драгић Јоксимовић” из Бачине, КУД “Бошко Југовић” из Бошњана и КУД “Јован Курсула” из Село Варварина.

На крају концерта заменица председника општине Виолета Чолаковић свечано је затворила овогодишње “Сусрете села” поручивши да ова манифестација има дугу традицију, како у Србији тако и у Варварину и нагласивши да је веома важно то што се ова манифестација и даље одржава и окупља велики број младих људи у култури и уметности.

Председница жирија Снежана Стефановић истакла је да одлука о победнику овогодишњих “Сусрета села” није донета лако. Она је саопштила да прво место ове године деле Бошњане и Село Варварин, али и додала да су и Орашје и Бачина ове године били веома добри и добро припремљени.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x