Свесрпски савез ветерана “Бојево Братство” доделио “Ратнички Крст” Дејану Милетићу

Свесрпски савез ветерана “Бојево Братство” наставља са одавањем признања јунацима српског народа, страдалим у борбама за одбрану отаџбине деведесетих година двадесетог века, овог пута Спомен обележјем за верност отаџбини “Ратнички Крст” које је, постхумно, додељено четворици страдалих јунака који су живот положили 1999. године на Косову и Метохији.

“Ратнички Крст” је додељен Дејану Милетићу (1978-1999) из Бачине, припаднику 5. Батаљона Војне полиције: Предрагу Раковићу (1976-1999) из Ђаковице, припаднику МУП-а Србије, СУП Ђаковица; Томиславу Игићу (1971-1999) из Куршумлије, припаднику Војске Југославије (по уговору) и Александру Раковићу из Јагодине (1976-1999), подофициру Војске Југославије.

“Покажимо нашу слогу и захвалност према свима онима који су се борили за српство и све оно што је српско. Урадимо то братски, баш онако како су се ти јунаци борили у одбрани Отаџбине. Неустрашиви чувари српских огњишта неће бити заборављени! Зов предака им није дозволио да слушају плач српске деце. Нама, као поносним сународницима див-јунака, остаје да их не заборавимо и да и својој деци и потомцима преносимо сећање на храбре младиће који су били спремни да жртвују и своје животе како би одбранили свету српску земљу”, саопштено је из Свесрпског савеза ветерана “Бојево Братство”.

3.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x