Црвени крст Трстеник реализује пројекте

Поред свакодневних активности у трстеничком Црвеном крсту у оквиру активности одрађен је пројекат “Велика Морава, рани опоравак” у оквиру кога је добијена опрема за деловање у несрећама. Према речима секретара трстеничког Црвеног крста, стигло је шест монтажних кревета који су у функцији, агрегат за струју, посуда за воду, као и доста летака и чизме.

“Пре неколико дана, од донатора који је купио хотел “Звезда” у Врњачкој Бањи, добили смо 20 француских лежајева са душеком и са том опремом деловаћемо у случају неких великих несрећа. У оквиру пројекта “Сигурније школе отпорније заједнице” добили смо исто тако вредну опрему, па је свака основна школа у трстеничкој општини добила агрегат за струју и другу опрему”, истиче Миловановић и додаје да су сви просветни радници едуковани, одржане су радионице са децом и родитељима, тако су деца упозната шта треба и како радити у случају већих опасности, како смањити последице нежељених дејстава и других опасности.

“Организујемо веома успешне редовне и ванредне акције добровољног давања крви, ради Народна кухиња, а организујемо поделу пакетића деци и најугроженијим лицима. Морам да похвалим активности наших волонтера, а сарађујемо са свима и настављамо и даље планиране активности”, наглашава секретар Црвеног крста у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x