Светосавском академијом обележен Дан Средње школе Варварин, уручене Светосавске награде просветним радницима

Светосавском академијом у Средњој школи Варварин обележен је Дан школе и школска слава Свети Сава. Пригодан програм припремили су ученици Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула”, а том приликом уручене су и Светосавске награде најбољим просветним радницима из шест образовних установа у темнићком крају.

Присутне је поздравила председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић честитавши им празник и том приликом нагласила да се Светосавска награда за изузетно залагање у раду са децом и афирмисање знања као највише духовне вредности ове године по први пут додељује.

“Ово је прва година где на овај начин награђујемо просветне раднике, моја жеља је да се, без обзира ко сутрадан буде водио општину, ова пракса настави, јер једино на овај начин можемо да дамо мало допринос развоју образовања у општини Варварин зато што је образовање стуб сваког друштва. Сви смо потекли из ове школе и јако је важно да знамо где су нам корени, где треба да се вратимо и шта треба да ценимо, јер као што је породица учинила да будемо, пре свега, добри људи тако сте и ви као учитељи, наставници и професори учинили да будемо успешни и прави људи”, поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Светосавском наградом и ваучерима од по 20.000,00 динара ове године су награђени професорка историје у Средњој школи Варварин Славица Милутиновић и наставници Лидија Илић (ОШ “Јован Курсула”, Варварин), Надица Ђурђевић (ОШ “Драги Макић”, Бошњане), Ивана Јоваџић (ОШ “Свети Сава”, Бачина), Андријана Глигоријевић Николић (ОШ “Херој Мирко Томић”, Доњи Крчин) и Мирослав Пејковић (ОШ “Мирко Томић” Обреж).

У име награђених обратила се професорка историје Славица Милутиновић нагласивши да је овај дан посвећен просвети, али и свима који су део образовног система.

“Сви ми знамо колико је леп и захтеван наш позив, колико труда и креативности захтева и колико је одговорно извести младе људе на прави пут. Ми који смо ове године препознати као наставници који су несебично допринели унапређењу образовања и награђени од стране локалне самоуправе захвални смо за додељена признања и очекујемо да ће ово бити мали допринос, али исто тако и мотив да ову почаст у наредним годинама добију и наше колеге, а ми ћемо бити ту да увек спремни помогнемо”, истакла је проф. Славица Милутиновић.

Беседу о Светом Сави одржао је парох варварински, јереј Драган Глигоријевић, а свечаној академији су присуствовали и председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић, помоћница председнице општине Марија Брајовић и директорке Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула” Зорица Дамњановић и Александра Ракић.

Школска слава Свети Сава прослављена је у свим школама и у свим подручним одељењима у темнићком крају сечењем славских колача и пригодним приредбама. У ОШ “Свети Сава” у Бачини 27. јануара прослављен је и Дан школе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x