Ђурђини Ђорђевић из Варварина прва, Круни Томашевић из Бошњана друга награда на Светосавском литерарном конкурсу

У Центру за стручно усавршавање (ЦСУ) Крушевац подељене су награде ученицима основних и средњих школа који су учествовали на Светосавском литерарном конкурсу, који од ове године има окружни карактер. Директор ЦСУ Никола Џугурдић подсећа да се већ седам година, у сарадњи са подружницом Друштва за српски језик и књижевност Расинског округа, организује Светосавски литерарни конкурс.

У категорији основаца трећа награда припала је Кристијану Јовановићу из ОШ “Васа Пелагић” из Падежа, друга Круни Томашевић из ОШ “Драги Макић” из Бошњана, а прва Ђурђини Ђорђевић из варваринске школе “Јован Курсула”.

У категорији средњошколаца, на 3. месту је Милица Новокмет из Прве техничке школе у Крушевцу, друга је Даница Стевановић из крушевачке Гимназије, а као најбољи средњошколски рад ове године оцењен је састав Јане Јевтић, такође крушевачке гимназијалке.

Душица Добродолац из подружнице Друштва за српски језик и књижевност Расинског округа каже да је ове године на Светосавски литерарни конкурс пристигло 35 квалитетних радова. Она је истакла да се организаторима конкурса допало то да су ученици свесни да је Свети Сава темељ и основни стуб српског образовања и васпитања.

“Поред образовања и науке ученици изузетно цене племенитост, великодушностосећај доброте за слабије око нас и спремни су да помажу другима. То је оно што је у овим радовима било најбоље, као и стил писања, добра реченица и познавање српског књижевног језика и правописа”, нагласила је Душица Добродолац.

Најбољима на овогодишњем конкуру уручене су захвалнице и књиге, а из Центра за стручно усавршавање Крушевац најављују наставак организације конкурса и наредне године. Додели награда су присуствовале и народна посланица у Народној скупштини Републике Србије Невена Ђурић и помоћница градоначелнице Крушевца Јелена Тодоровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x