Светски дан борбе против дуванског дима – Дуван, претња развоју

Поводом обележавања Светског дана борбе против дуванског дима, под слоганом “Дуван – претња развоју”, Црвени крст Варварин, у сарадњи са Домом здравља “Др Властимир Годић”, организовао је јавну манифестацију на Тргу у центру Варварина.

Овом приликом грађанима су дељени лифлети и указивано им је на штетност дуванског дима, како за пушаче тако и за друге особе које бораве у истој просторији. Великом броју грађана мерен притисак и подељени лифлети са обавештењима и упутствима за здрави стил живота, док су грађани су добијали јабуку у замену за  цигарету, речено нам је у варваринском Црвеном крсту.

Младима су такође дељени лифлети и разговарано је са њима о штетности дуванског дима,  јер дим из околине штети свакој особи која му је изложена, а у Средњој школи Варварин и у вишим разредима основних школа одржана су предавања са презентацијом о штетности дуванског дима, како за пушаче тако и за здравље људи који су изложени дуванском диму, као што су деца, други чланови породице и пријатељи.

Новац који се троши на дуван може се заузврат користити за друге неопходне потребе, као што су куповина здраве хране, здравствена заштита и образовање, поручују из Црвеног крста.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x