“Свуда пођи у Србију дођи”: Завршна приредба варваринских предшколаца

Пред препуном Халом спортова С.Т.Ц. “Темнић” у Варварину, више од 300 малишана из Предшколске установе “Наша радост”, са градских и сеоских подручја, осим јасленог узраста и малих група, учествовало је у завршној приредби која је ове године одржана под слоганом “Свуда пођи у Србију дођи”.

Завршној приредби претходио је дефиле малишана од установе, кроз центар Варварина, до Хале спортова где их је сачекао и аплаузом поздравио велики број родитеља и суграђана, док је сам програм био сачињен од сплета игара из различитих земаља света.

Отварајући овогодишњу приредбу, директорка ПУ “Наша радост” Драгана Савић подсетила је да вртић има за циљ учење кроз игру и лепше детињство наше деце.

“Многи су дошли још као бебе, увежбавали своје прве кораке, научили прва слова и прве бројеве. Са нама су можда први пут отишли на излет, изложбу или позоришну представу. Дани у вртићу били су испуњени заједничком игром, плесом, песмом, причама и пријатељством па стога желимо да наши предшколци у животу понесу оно најбоље што смо им пружили”, поручила је директорка Савић пожелевши малишанима да им године проведене у вртићу остану у лепом сећању.

Програм је започео песмом “Играле се делије”, затим су се ређале музичке нумере из различитих светских земаља, а програм је завршен песмом “Нова деца” и сплетом народних кола из централне Србије.

Завршној приредби присуствовали су председник општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћник председника општине Саша Срећковић, као и директори основних школа са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x