Традиционална Међународна манифестација у хотелу “Бреза” и на Променади

Удружење “Златне нити”, уз подршку Скупштине општине Врњачка Бања и њене Туристичке организације, организовало је по 19. пут дводневну Међународну манифестацију под називом “Сајам народног стваралаштва, прела, посела и старих заната”.

Присутнима се испред Хотела “Бреза” обратила председница удружења “Златне нити” у Врњачкој Бањи Светлана Трифуновић, пожелевши добродошлицу свима на овај сајам и угодан боравак гостима у Врњачкој Бањи. Говорила је и о активностима овог удружења и захвалила се на подршци и помоћи најпре члановима своје породице, њеном супругу, чланицама удружења као и Општини Врњачка Бања и Туристичкој организацији. Присутнима се обратио и манифестацију прогласио отвореном члан Општинског већа Врњачка Бања Душан Стевановић.

“Наши посетиоци сајма имали су прилике да пробају традиционална српска јела, да погледају народне рукотворине, плетене, вежене, хеклане и ткане рукотворине. Било је заиста дивно видети велики број учесника и посетилаца, с обзиром на и даље присуство корона вируса. Међу учесницима су била удружења из земаља бивше Југославије, из Мађарске и Француске, а према програму манифестације потписане су сестринске повеље са градовима из Мађарске, Северне Македоније и Зрењанином. Уз богат и садржајан културно – уметнички програм фолклорних ансамбала из Војводине, Шумадије, Републике Северне Македоније, Црне Горе и Врњачке Бање, презентовали смо сарадњу са ПССС Краљево. Другог дана Сајма уследило је затварање штандова којих је и овога пута био велики број у хотелу “Бреза” и на бањској Променади, а организовали смо и дружење уз музички програм. Крај ове манифестације обележио је дефиле, уз поновно отварање штандова и дефиле учесника, а затим су наступили и фолклорни ансамбли и певачке групе”, истакла је Светлана Трифуновић и захвалила сви учесницима и посетиоцима на одзиву.

“Сајму народног стваралаштва, прела, посела и старих заната” присуствовао је у име Општине Врњачка Бања Душан Стевановић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ПССС Србије, представници Института за примену науке у пољопривреди, Туристичке организације Србије и Врњачке Бање, витез кулинарства Милан Стојанић, СОС Дечије село из Краљева, као и гости из Аустрије, Словеније, Црне Горе, Северне Македоније, Мађарске, представници Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Угоститељско туристичке школе са Домом ученика и Омладински центар Врњачка Бања.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x