На Сабору у Крушаку и старо и младо

Руководство и чланови КУД “Живојин Вукадиновић” из Медвеђе, организовали су успешно, по пети пут, манифестацију под називом “Сабор у Крушаку”. Ове године је било много више учесника и посетилаца, а окупило се и старо и младо на дружење. На почетку манифестације обележена је света Петка сечењем славског колача, а затим је сабор свечано, уз пригодан говор присутнима, отворио заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић.

“Драго нам је што се у Крушаку овим поводом окупио велики број људи. Успели смо и овога пута да дочарамо некадашњи сабор, када је било момака и девојака, њихових родитеља, рођака и пријатеља, играло се 10 кола, а многе девојке су после познанстава и дружења остале да живе у Медвеђи”, подсећа председник овог КУД Каица Брадић и додаје да је некада било и више деце која су јурцала по сабору, куповала трубе, сладоледе, кабезе, балоне и друго.

“Ми смо прве године имали у гостима 10 Културно уметничких друштава, па смо ето наставили са овом културно забавном традицијом. Тако се трудимо да из године у годину манифестација буде све лепша, садржајнија и посећенија”, наставља Брадић.

И овога пута на Сабору у Крушаку гостовало је пет КУД-а, програм је садржао извођење народних кола на хармоници, песме и игре из наших крајева, а посетиоци су исто тако уживали и у такмичењу у народном вишебоју, бацању камена с рамена, надвлаћењу конопца, ношењу јајета у кашики.

“Ја бих се у име свих нас у КУД “Живојин Вукадиновић” захвалио свима на учешћу и нашим драгим посетиоцима, а надам се да ћемо и идућег лета бити на истом месту”, поручује председник овог КУД-а из Медвеђе Каица Брадић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x