Трибина “Жене то могу” у Крушевцу

Поводом наступајућег празника 8. марта – Међународног дана жена, у крушевачкој Скупштини, а у организацији Савета за родну равноправност и Комисије за праћење спровођења Локалног акционог плана за родну равноправност одржана трибина “Жене то могу”.

Присутне је поздравила председник Скупштине града Крушевца Јасмина Палуровић и оценила да је у овом скупштинском сазиву постигнут напредак када је у питању заступљеност жена на местима одучивања у локалној самоуправи и да се приликом избора носилаца функција у органима Града о томе водило рачуна.

Она је истакла да 25 жена обавља дужност одборнице у овом сазиву Скупштине града и да су жене заступљене у свим радним телима и  нагласила да је и број жена у извршним органима већи, да је на месту заменика градоначелника жена, а од девет чланова Градског већа, три су жене.

Присутнима су се обратиле и председница Савета за родну равноправност Мирела Ралић, као и координатор Женске одборничке мреже у Скупштини града Крушевца Зорица Стојковић.

О томе како усклађују пословне и приватне обавезе, разлозима због којих су се определиле за посао који обављају и о томе како живе жене у нашем граду говориле су вођа сектора саобраћајне полиције СПИ Крушевац Марија Радивојевић, ватрогасац-спасилац ВСЈ Крушевац Санела Петровић, грађевински инжењер, заменик градоначелника Крушевца Весна Лазаревић и професор физичког васпитања и председница Спортског удружења “Палестра” Мирела Милојевић, а модератор трибине била је одборница Љиљана Пантелић.

крушевац.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *