Трком “За срећније детињство” подсетити децу на здраве стилове живота

У току октобра месеца Црвени крст Варварин, у сарадњи са основним школама са територије општине Варварин и Предшколском установом “Наша радост”, реализовао је хуманитарно-рекреативну акцију, трку “За срећније детињство”.

Како су нам рекли у варваринском Црвеном крсту, ова акција је и ове године сачувала свој примарни циљ, а то је да се продајом ученичких бодова прикупе средства за помоћ деци, као и да се код деце подстакне хуманост, промовишу здрави стилови живота и пропагира волонтерски рад. Наравно, за децу су, у склопу ове акције, били приређени прави дани спорта и хуманости који су били испуњени бројним садржајима.

“Ми смо у току месеца октобра организовали трке “За срећније детињство” у свим нашим школама, како у Варварину тако и на целокупној територији наше општине. Наши млади волонтери обавештавали су ученике и предшколце о трци, начину учествовања и циљу саме манифестације, а такође су и вршили продају стартних бројева за трку”, објашњава секретар ове хуманитарне организације у Варварину Ружица Живановић и додаје да ће приход прикупљен од продаје бројева бити коришћен за различите врсте помоћи угроженим категоријама деце и младих као што су набавка школског прибора, одеће и слично.

Иначе, трке “За срећније детињство” одржане су у Предшколској установи “Наша радост” и ОШ “Јован Курсула” у Варварину, ОШ “Драги Макић” у Бошњану, ОШ “Свети Сава” у Бачини, ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину и ОШ “Мирко Томић” у Обрежу.

У свим овим тркама учествовали су ученици од 1. до 8. разреда, а према речима Ружице Живановић деца су се веома обрадовала кросу и давала све од себе како би били најбољи, док су победницима, који су освојили прва три места, подељене дипломе и мајице са логом Црвеног крста Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x