Трстеничким школама подељени ормарићи

У оквиру пројекта за унапређење популационе политике општина Трстеник потписала је уговор о суфинансирању мера у износу од преко пет милиона динара са кабинетом ресорног Министарства за демографију и популациону политику.

Овим средствима ће се ормарићима за ђаке опремити матичне школе и подручна одељења на подручју трстеничке општине, а пре пар дана испоручено је 128 ормарића ОШ “Свети Сава” у Трстенику 2 и 248 ормарића ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” у Трстенику.

“Поклон је већи него што смо се надали, добили смо велики број ормарића на којима се захваљујемо општини Трстеник и Кабинету министра без портфеља, односно Министарству задуженом за демографију и популациону политику на донацији која је обрадовала наше ученике јер сада имају могућност да у ормарићима држе своје ствари. Деца су у својој листи жеља имали пројекат под називом “Ормарић у школи”, управо су то желели да им се оствари и ето десило се. Ормариће већ имамо у матичној школи и у подручним одељењима, имају свој кључ и свој кутак”, наглашава Ђулица Перчевић, директорка ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка”.

Ормарићи су подељени и ОШ “Свети Сава” у Трстенику 2, на чему се захвалила директорка Гордана Асентић нагласивши да ће, осим матичне школе, један број ормарића користити ђаци од првог до четвртог разреда и да ће један број ормарића бити постављен у подручним одељењима. У школи је присутно седам ормарића са осам касета и шест ормарића са 12 касета.

“Ми смо пре 11 година имали у школи један број ормарића, после тога је та акција стопирана, није било новца за набавку осталих ормарића и сада је то исправљено. Трудићемо се да један број ормарића има свако подручно одељење и захваљујемо се на овој донацији нашој општини Трстеник”, рекла је Горданха Асентић, директорка ове школе.

За поменути број ормарића општина је издвојила 1 милион и 864 хиљаде динара, а у оквиру ових мера, које су договорене са Кабинетом министра здуженог за демографију и популациону политику, биће уређен и кабинет за ученике са сметњама у развоју у ОШ “Живадин Апостоловић”.

Уредиће се и по једна учионица за продужени боравак ученика у овим двема поменутим школама, а планиране су и едукације за унапређење родитељских компетенција и промовисање физичке културе и исхране за децу. У оквиру пројекта опремиће се и дечије игралиште у Предшколској установи “Бисери” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x