У акцији добровољног давања крви у Трстенику крв дало 112 хуманих људи

Као и све досадашње акције и ова друга по реду редовна овогодишња акција добровољног давања крви, коју су реализовали Црвени крст Трстеник и Завод за трансфузију крви из Ниша, протекла је у масовном одзиву хуманих људи. Крв је овога пута дало 112 добровољних давалаца у Ликовном салону у Трстенику.

Милош Поткоњак из нишког Завода похвалио је сарадњу са Црвеним крстом и Друштвима добровољних давалаца крви напоменувши да су акције све масовније, што говори да хуманисти знају за сталне потребе за драгоценом течношћу и да треба помоћи болесним лицима, у овом случају грађанима трстеничке општине који се лече у Здравственим установама у Србији.

“Ми смо пре ове акције имали и једну ванредну у којој су учествовали ученици Техничке школе и Гимназије, који ће овог викенда бити наши гости у Заводу у Нишу. Дружићемо се с њима и показати наше свакодневне активности, а ја се захваљујем свим хуманистима који су до сада дали своју крв за спас људских живота, општини Трстеник као и средствима јавног информисања која су помно пратила све ове акције и извештавала јавност”, рекао је Милош Поткоњак из Завода за трансфузију крви из Ниша додавши и то да се грађани у случају потребе за крвљу могу обратити Црвеном крсту који ће одмах реализовати пријаву за лице коме треба спасити живот и изразивши наду да ће и наредне акције бити као и ове до сада успешне.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x