У COVID амбуланти Дома здравља “Др Властимир Годић” у уторак обављено 130 прегледа

Епидемиолошка ситуација у општини Варварин протеклих дана се веома погоршала, а само у прва два дана децембра месеца лекари COVID амбуланте Дома здравља “Др Властимир Годић” регистровали су 18 нових случајева инфицирања вирусом SARS-CoV-2 у темнићком крају.

Директорка варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић истиче да се општина Варварин тренутно налази у пику епидемије зато што је 1. децембра по први пут регистровано 15 позитивних у једном дану, али се у протекла четири дана повећава и број пацијената који се јављају у COVID амбуланту па је тако у недељу обављено 103, док је у понедељак било 130 пацијената.

“Користим прилику да замолим све грађане, као докторка, директорка, али и као човек да поштују правила понашања, да носе заштитне маске без обзира да ли се налазе у затвореном или отвореном простору, да држе рописано одстојање, да користе дезинфекциона средства за руке и за површине зато што је ситуација алармантна”, апелује др Ракић.

Када је у питању клиничка слика пацијената који се јављају у COVID амбуланту, директорка Ракић наглашава да доктори наводе да су у 99 процената случајева присутне пнеумоније, запаљења плућа.

“Желим да поручим грађанима да то што имају само температуру, или само главобољу, или кашаљ, или дијареју, било шта од поменутих симптома, морају да јаве лекару. Дешава се да пацијент има само један од ових симптома и пошто се по процедури после прегледа ради лабораторија, затим рендген плућа, а након тога тестирање, ми већ у првом тренутку видимо да ће се јавити пнеумонија”, каже др Ракић.

Она је упутила апел грађанима, пошто је у току и сезона слава, да славу ове године прославе у најужем кругу породице из разлога што је највише позитивних случајева долазило баш са слава и, нажалост, са сахрана.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

543 + 31 = 574

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x