У Доњем Крчину основано Удружење које наставља традицију Kултурно – просветног друштва “Будућност”

У Доњем Крчину протеклог викенда је одржан скуп поводом оснивања Удружења које ће обновити традицију и деловање Културно – просветног друштва “Будућност”. Удружење се оснива са циљем неговања културе и традиције и промовисањем завичаја и његових вредности.

У току протекле три године оснивачи Удружења су успешно реализовали манифестацију “Дани историје и културе Темнића и Левча”, као Сабор историчара, уз књижевно вече и изложбе слика, са пратећим садржајима и презентацијом производа из домаће радиности. Потреба да се манифестација подигне на виши ниво, као и да се покрену друга питања и активности од значаја за локалну заједницу и историју Темнића, иницирале су оснивање Удружења. Посебан значај је постојање некадашњег друштва које је деловало у горњем Темнићу, чији ће рад услед тога поново оживети кроз бројне активности.

Идеја о оснивању удружења потекла је од Бојана Маринковића из Доњег Крчина, који је и покренуо манифестацију “Дани историје и културе Темнића и Левча”. Овом приликом је и један од оснивача друштва, уз Ивана Јовановића из Орашја, који је изабран за председника удружења, Бојана Томића из Варварина и представнике локалне заједнице.

На оснивачком састанку су усвојени циљеви удружења, програми и активности којима ће се друштво бавити у свом будућем раду, а именовани су и чланови руководећих органа друштва. Чланови Управног одбора су Иван Јовановић, председник, Бојан Томић, Мирослав Радовановић, Небојша Мијаиловић и Бојан Маринковић, док Надзорни одбор чине Ивица Сврзић и Денис Маврић.

Друштво већ приступа реализацији догађаја који су планирани за следећу календарску годину и планира нове садржаје којима ће промовисати Темнић и Левач у Србији и шире.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x