У хотелу “Цептер” одржана конференција опште медицине

У организацији Секције опште медицине Српског лекарског друштва, у хотелу “Цептер” у Врњачкој Бањи одржана је тродневна конференција опште медицине са Међународним учешћем. Свечано отварање најавила су два хора “Абрашевић” и “Врњачке искрице”.

Учеснике овог научног скупа поздравио је академик Радоје Чоловић, а затим упознао присутне са реализованим активностима и током излагања напоменуо,да Српско лекарско друштво ове године обележава
јубилеј 150 година од оснивања. Овом научном скупу се обтратила и прим. др Драгана Трифуновић Балановић, председница секције Опште медицине Српског лекарског друштва.

Она је изразила дивљење и понос због функционисања целог здравственог система у времену пандемије корона вируса и истакла да су лекари, медицинске сестре и остали здравствени радници били су раме уз раме у рововима, на првој линији одбране у борби против непознатог вируса.

“За то време, па и сада, губили смо колеге, најмилије, али смо оболевали и ми сами, вирус је био непознат и опасан. Помагали смо једни другима и исказали професионализам и етику, како се понаша у кризним ситуацијама. Показали смо да није било нас, наш здравствени систем не би издржао”, рекла је током свог излагања прим. др Драгана Трифуновић Белановић.

Теме овог Симпозијума биле су ’’Дијагностика и терапија хроничних болести у општој медицини” и “Изазови у раду лекара опште – породичне медицине у кризним ситуацијама”. Теме су обухватиле седам усмених и 12 постер презентација.

Присутнима се обратио и прим. др Љубин Шукриев, председник Асоцијације лекара опште – породичне медицине југоисточне Европе. Фармацеутске компаније су у холу, испред Конгресног центра, на својим штандовима рекламирале своје производе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x