Манифестација “Дај педалу раку” одржана и у Трстенику

По пети пут ове године Општина Трстеник се укључила у националну акцију под називом “Дај педалу раку”. Ову, већ традиционалну манифестацију, организује Женски центар “Милица” из Врњачке Бање, а одржава се седму годину заредом, под институционалном покровитељством Министарства здравља, Министарства омладине и спорта Републике Србије, Института за онкологију и радиологију Србије и Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, уз велику подршку локалних самоуправа.

Према речима председнице општине Милене Турк, Трстеник је међу 30 градова у Србији у којима се одржава ова манифестација. Она је испред зграде општине Трстеник подигла ружичасту заставу, симбол ове кампање, а затим се обратила већем броју присутних.

Директорка трстеничког Дома здравља “Др Сава Станојевић, др Жаклина Ристић и чланица Општинског већа општине Трстеник задужена за област здравства др Драгица Пејчић говориле су овом приликом о превенцији и лечењу ове опаке болести и о значају редовних прегледа код онколога, а затим су се на бициклу придружиле осталим учесницима акције који су краћом вожњом по граду дали подршку акцији, којом је започео месец обележавања борбе против рака дојке.

Ради прегледа и раног откривања ове опаке болести у Трстенику је иза зграде Дома здравља почетком ове године био присутан мамограф, па се на преглед том приликом јавио велики број жена, рекла нам је др Жаклина Ристић, директорка Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x