У касарни “Цар Лазар” додељене војне споменице

У касарни “Цар Лазар” у Крушевцу одржана је свечаност доделе војне споменице “Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије”, којој су уз чланове породица погинулих војника, активних и пензионисаних војних лица, присуствовали и гости, представници јавног и друштвеног живота. Град Крушевац представљали су градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине Живојин Милорадовић, а општину Варварин председник Војкан Павић, заменик председника Скупштине Братислав Ташић и шеф кабинета председника општине Душан Драгичевић.

Организатор војне манифестације је Команда за развој Расинске бригаде, као следбеник чувене 125. моторизоване бригаде, на челу са пуковником Радетом Рњаковићем који је подсетио на изузетно херојство које су показали припадници Војске у одбрани отаџбине, показавши да им је тековина слободе изнад свега. У циљу њене одбране, херојски су се супротставили далеко супериорнијем непријатељу и као залог дали највредније што имају, своје животе.

На скупу се обратио и командант тадашње 125. моторизоване бригаде генерал мајор Драган Живановић захваливши се породицама погинулих бораца, истакавши њихову храброст и неустрашивост на ратном терену, али и солидарност и високи морал показан током ратних сукоба.

Генерал мајор Драган Живановић је рекао да ће, према речима министра одбране Александра Вулина, војне споменице бити обезбеђене за све учеснике тадашњег рата.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал мајор Петар Цветковић изјавио је да је овај скуп прилика да се ода дужна пошта и вечна захвалност свим браниоцима Космета. Током 78 дана, погинула су 92 војника, 6 их је нестало, а 387 рањено.

125. моторизована бригада одликована је Орденом народног хероја, за све заслуге које је показала током агресије НАТО, а на овој свечаности војне споменице су додељене породицама погинулих припадника 125. моторизоване бригаде, пензионисаним припадницима војне службе и премештеним лицима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x